Multivitamin Vitalea Shaklee

 

Kalau anda semua nak tahu, multivitamin Shaklee ni adalah multivitamin yang pertama di dunia. Pada ketika itu, ianya dikenali sebagai ‘Vitalized Minerals’. Multivitamin ini diasaskan oleh Dr. Forrest C. Shaklee pada ketika usia beliau baru 21 tahun. Hebat kan?

 

Sudah 100 tahun vitalea ni wujud kat atas muka bumi. Peningkatan teknologi telah merubah multivitamin ini daripada bersifat cecair dan kini diformulasi dalam bentuk tablet.

 

 

Setiap tablet Vitalea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan. 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti mana yang disarankan oleh RDA.

 

Tablet Vitalea ini disaluti dengan serbuk nutrisi spirulina. Sebab itu warna luar Vitalea ni warna hijau.

 

 

Ia dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks iaitu disebut sebagai ‘Explo-Tab’. Ia merupakan tablet multivitamin paling pantas di dunia yang terlarut dalam air dan juga tubuh manusia

 

Mineral yang terkandung di dalam Vitalea ini juga mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan pantas pada usus kecil.

 

Vitalea Shaklee juga telah dipilih oleh Center Of Science di Amerika Syarikat sebagai The Best Multi-Vitamin di Public Interest pada tahun 2000.

 

Di sini, saya nak share 1 video ujian keterlarutan Vitalea Shaklee dan dibandingkan dengan produk lain.

Dalam video ini anda akan dapat lihat, Vitalea Shaklee hanya mengambil masa selama 3 minit untuk sepenuhnya menjadi serbuk berbanding dengan produk jenama lain yang masih lagi dalam bentuk tablet.

 

Manfaat Utama Vitalea Shaklee adalah:

 

  • Bertindak sebagai penambah tenaga segera, memberi kecergasan tubuh dan kekuatan mental dan fokus dalam pembelajaran dan kerja harian
  • Pelengkap nutrisi- Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral akibat amalan diet yang tidak seimbang akan menyebabkan anemia. Adalah sangat penting bagi ibu yang hamil dan menyusu terutamanya untuk memastikan nutrisi mencukupi buat ibu dan anak.
  • Membantu meningkatkan metabolisma dalam badan
  • Melindungi organ seperti buah pinggang, jantung dan hati.

 

Adalah disarankan untuk anda mengambil 1 biji Vitalea setiap hari untuk kesihatan optimum. Bagi mereka yang menyusu, mengandung, kekurangan tenaga adalah disarankan untuk mengambil 2 biji setiap hari.

 

Sekiranya anda berminat untuk mencuba Multivitamin Vitalea, hubungi saya di  017 2412460

HUBUNGI SAYA  >>>>>  KLIK DI SINI

SENARAI HARGA PRODUK SHAKLEE 2017  >>>>>  KLIK DI SINI

NAK BELI SHAKLEE SECARA ONLINE?  >>>>>  KLIK DI SINI

NAK BELI SENDIRI DI BRANCH SHAKLEE?  >>>>>> KLIK DI SINI

NAK DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE? >>>>>> KLIK DI SINI

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *